Представлява малък хълм, съставен от големи кръгли камъниВ Ирландия археолози от

...
Представлява малък хълм, съставен от големи кръгли камъниВ Ирландия археолози от
Коментари Харесай

Археолози откриха мистериозен обект в Ирландия

Представлява дребен рид, формиран от големи кръгли камъни

В Ирландия археолози от изследователския план IT Sligo са изкопали чудноват железен обект, който не наподобява на нищо познато до момента. Както оповестява TheJournal.ie, разкопките били извършени в самия център на металния монумент Кероумър недалече от град Слиго. Там се намира най-голямото гробище с гробници, датиращи примерно от 3600 година преди нашата епоха. Археолозите разкопали една от тях, уверени, че учат следващата гробница. Но се оказало, че тя е напълно друга.

И досега археолозите се затрудняват да дадат определение на открития монумент, тъй като той няма аналог в света. " Засега можем да кажем единствено едно - имаме мистериозен, праисторически монумент, това е нещо напълно ново за нас. Разкопките ни демонстрираха, че този монумент не произлиза от гробница и не можем да създадем паралел с други сходни монументи в Ирландия ", разкрива лекар Марион Да

Според описанието на археолозите обектът съставлява дребен рид, формиран от огромни, кръгли камъни. Вътре била открита почва, примесена с въглени. В самия монумент и към него са открити и няколко праисторически принадлежности, направени от камък. Вероятно са се употребявали за обработка на кожи, животни или подготвяне на храна.  

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР